Kryddig fisksoppa med chapati

En smakrik och färgrik soppa med både fisk och linser. Chapatibrödet gräddar du smidigt i stekpannan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g vit fiskfilé
  • 1 purjolök
  • Smör
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 dl röda linser
  • 5 dl Kelda lagalätt
  • 1/2 tsk salt
  • Chapatibrödet:
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1/2 tsk salt
  • Till servering:
  • Bordsmargarin till chapatibrödet

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar.
  2. Strimla purjolöken och fräs den i smör i en kastrull.
  3. Rör i kryddor, buljongtärningar, vatten och linser.
  4. Låt soppan koka under lock ca 10 min.
  5. Tillsätt gräddmjölk och fisk.
  6. Låt soppan koka ytterligare ca 3 min.
  7. Smaksätt med salt.
  8. Chapatibrödet tillagar du så här:
  9. Blanda mjöl, bakpulver, salt och yoghurt till en deg.
  10. Knåda den smidig. Dela degen i 10 bitar och kavla ut till tunna, tefatsstora kakor på mjölad bänk.
  11. Grädda bröden i en torr, het stekpanna ca 1 min per sida.
  12. Lägg bröden efterhand under en handduk.
  13. Serveras nygräddade med smör.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr