Kryddig laxsida med krämig coleslaw

En läcker variant på fisk. Och matig med krämig coleslaw till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk råsocker
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Coleslaw:
  • 300 g spetskål
  • 1 helt ägg eller 2 gulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2½ dl neutral olja
  • 2 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • Salt
  • Peppar
  • Servering:
  • 3 dl jasminris
  • 20 g smör
  • 2 msk japansk ljus soja
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda kryddorna till laxen. Stöt gärna i en mortel. Gnid in fisken ordentligt och låt stå en stund. Hetta upp en stekpanna och stek fisken några minuter på varje sida i smör och olivolja. Lägg fisken i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 48 grader, ca 15 minuter.
  3. Coleslaw:
  4. Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Lägg ägg, vinäger och senap i en bunke. Mixa med en stavmixer och häll under tiden på oljan i en tunn stråle tills det blir en tjock majonnäs. Tillsätt limeskalet. Vänd runt kålen med önskad mängd av dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Bryn smöret till servering i en liten stekpanna och tillsätt sojan. Häll smöret över laxen och servera med coleslaw, nykokt ris och klyftad lime.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept