Kryddiga fiskfiléer

Perfekt stekta fiskfiléer med läcker kryddblandning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 vita fiskfiléer à ca 200 g
  • 1 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk gurkmeja
  • ½ tsk chilipulver
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 dl koriander eller persilja, grovhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj fiskfiléerna och torka dem torra med hushållspapper. Lägg filéerna i en grund glas- eller porslinsform.
  2. Blanda olja, vitlök, spiskummin, gurkmeja och chilipulver i en liten skål. Blanda väl, Portionera upp kryddblandningen på fiskfiléerna och vänd dem så att de täcks väl. Täck över formen med plastfolie och låt stå minst 15 minuter.
  3. Hetta upp en teflonstekpanna och bryn fiskfiléerna ca 1 minut på varje sida, tills de är gyllene. För över fisken till en ugnsfast teflonform och ugnsstek dem 10-12 minuter tills fisken är genomstekt.
  4. Ta ut ur ugnen, droppa över citronsaft och strö över koriander. Servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…