Kryddiga klyftor

Gott till stekt och grillat kött. Lite hetare smak än "vanlig" klyftpotatis.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 700-800 g skalade potatisar
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ tsk valfria örtkryddor, t ex basilika, timjan, oregano
  • 2 krm mald svartpeppar
  • 1-2 krm kajennpeppar
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skär potatisarna i tunna klyftor och lägg dem i en skål. Rör ner salt och alla kryddor och blanda väl. Droppa över olivoljan och rör igen. Låt stå tills ugnen är het. Rör om då och då.
  3. Sprid ut klyftorna i ett lager i en långpanna och ställ in i ugnen i 15 min. Vänd klyftorna och baka dem ytterligare 15 min eller tills de har fått fin färg och är mjuka.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept