kryddiga köttbullar med nudlar

Från ica.se

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ påse (à 125 g) salladslök
  • 1 spansk peppar
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka koriander
  • Ca 480 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 msk japansk soja
  • 250 g äggnudlar
  • 250 g pak choy

Gör så här

  1. Ansa löken och skiva den tunt. Dela, kärna ur och hacka spansk peppar. Skala och riv ingefäran.
  2. Lägg hälften av löken och pepparhacket i en skål. Blanda ner ingefäran och pressa över vitlöken.
  3. Hacka hälften av koriandern och lägg i skålen. Blanda i färsen och ägget, krydda med salt och peppar.
  4. Forma färsen till ”bollar”.
  5. Koka upp buljongen och sojan. Sänk värmen och lägg i ”bollarna”. Låt sjuda på svag värme ca 8 minuter. Lyft upp ”bollarna” och koka sedan nudlarna i buljongen enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Strimla pak choy och lägg ned den och ”bollarna” i buljongen när nudlarna är klara. Garnera med resten av koriandern, salladslöken, spansk peppar och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…