Kryddiga revbensspjäll

Spjällen är goda på julbordet/buffébordet eller som ensamrätt. De görs med fördel en eller två dagar i förväg.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 1 1/2 kilo tjocka revbensspjäll sågade på mitten
  • 3 dl vin- eller lättglögg
  • 1/2 dl kinesisk soja
  • 3 dl vatten
  • 1 stor bit ingefära (50 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • Nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Dela revbensspjällen i bitar.
  2. Koka upp glögg, soja, vatten och skalad och skivad ingefära samt vitlök. Lägg ner spjällen. Koka upp och skumma. Koka 1 1/4-1 1/2 timme under lock tills spjällen känns möra och köttet börjar lossna från benen.
  3. Sila av skyn och koka ihop den tills 3–4 dl återstår, låt den kallna. Ta bort fettet och häll tillbaka skyn på spjällen. Värm inför serveringen. Smaka av med svartpeppar och ev salt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.