Kryddpepparsill i Skerike

Mycket svensk smak ger kryddpepparen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 burk urvattnad inläggningssill
  • 1 stor knippa dill
  • 11/2 msk grovstött kryddpeppar
  • Lag:
  • 3/4 dl ättikssprit
  • 11/2 dl vatten
  • 1 dl socker

Gör så här

  1. Slå upp sillfileerna i ett durkslag och spola hastigt av dem i kallt vatten.
  2. Låt rinna av och skär sillen i sneda bitar.
  3. Stöt pepparkornen grovt och hacka dillen. Varva sillen med dillen i en skål.
  4. Blanda lagen, ge denett uppkok och låt den kallna. innan den slås över sillen.
  5. Låt sillen stå minst 2 dygn innan den serveras, ev med mer ny klippt dill runt uppläggningen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…