Kummel eller torsk i saffranssås

Enkel och snabblagad fisk i smakrik saffranssås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kummel eller torsk (halvtinad alt. färsk)
  • 5 dl matlagningsgrädde 4% eller fetare
  • 1 påse saffran
  • 2 msk hummerfond
  • 0,5-1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en ugnsform.
  2. Koka ihop matlagningsgrädde, saffra, hummerfond, salt och peppar. Smaka av. Det ska vara ganska salt eftersom fisken kräver en del.
  3. Slå såsen över fisken och sätt in i ugnen. Gratinera i ca 20 minuter och stäng sedan av ugnen men låt fisken stå kvar ca 10-15 minuter. Tiden varierar lite beroende på fiskens tjocklek och om den var halvtinad eller färs.
  4. Servera med kokt potatis (gärna pressad) eller ris och en sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept