Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till min standardrepertoar sen dess. Fast jag har ändrat en del på ursprungsreceptet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 fläskkotletter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk ströbröd
  • 1 rågad tsk riven pepparrot
  • 1 medelstor gul lök
  • 2 morötter
  • 2 dl gräddmjölk

Gör så här

  1. Skär löken i ganska tunna skivor. Riv morötterna medelgrovt.
  2. Bryn löken bara lite. Ta upp den. Peppra kotletterna och bryn dem. Lägg lök och morrotsriv i stekpannan. Häll på gräddmjölken, blanda ner pepparrotsrivet och ströbrödet. Salta efter smak (½ tsk?).
  3. Låt det hela puttra på svag värme under lock. Jag brukar faktiskt låta det småkoka hela 40 minuter, så kotletterna blir riktigt möra och smakerna blandas fint.
  4. Om man behöver späda behöver man inte hälla i mer gräddmjölk, lite vatten går bra.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept