Kyckling á la Cannerstad

En enkel och god kycklinggryta med mycket smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3-4 kycklingfiléer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 4 medelstora champinjoner
  • 1 röd pepparfrukt (chilifrukt)
  • 4 dl vispgrädde
  • 3-4 msk kycklingfond
  • 3 msk Sweet Chilisås
  • 2 msk gratängost
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk soya
  • 3 msk färsk Basilika
  • Ca en halv broccoli
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Grillkrydda

Gör så här

  1. Gör såhär!
  2. Börja med att skiva morötterna, hacka broccolin, vitlöken, champinjonerna och pepparfrukten i mindre bitar och lägg i en skål.
  3. Fortsätt sedan med att skära kycklingen i mindre bitar, typ tärningar och krydda rikligt med grillkrydda. Fräs på kycklingen tills den fått färg. Sedan är det dags att tillägga grönsakerna, svampen och vitlöken. Fortsätt fräs upp allt tillsammans tills de övriga ingredienserna blivit lite varma.
  4. Tillsätt grädden, kycklingfonden, sweet chilisåsen, ketchupen, gratängosten. Hacka även ner och tillsätt den färska basilikan. Rör om och koka upp.
  5. Smaka av och krydda med salt och svartpeppar efter egen smak. Låt det puttra några minuter så smakerna hinner blandas ihop ordentligt.
  6. Serveras tillsammans med ris eller couscous och en färsk grönsallad.

Kommentarer

Vad kul att höra! =) Jag lagar denna en gång i månaden ungefär. Det brukar bli några matlådor för mig också.
Supergott! Lätt att laga med och mycket blev det =) En solklar femma

Liknande recept

@anderstam

Somrig currykycklinggryta

Jag brukar höst och vinter göra en mustig kycklinggryta med rotfrukter. Kära hustrun uttryckte önskemål om den nu till midsommar. Omarbetade då grytan till…

@anderstam

Mustig kycklinggryta

En rejäl och mustig kycklinggryta. Lättlagad med allt i ett. Upplevs som ett riktigt långkok, men tillagas på drygt 1 timme. Värmer gott en…