Kyckling gryta med curry och svamp

Det här är ett recept som min pappa har skapat, jag har självklart ändrat en del så att det blivit mitt recept. Det är en god och enkel middag som passar både barn och vuxna. Du kan bestämma själv hur stark du vill att grytan ska vara.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2-4 kyckling filéer (helst färska)
  • 1-2 paprika
  • 150-250 g champinjoner
  • 1-2 morötter
  • 1-2 gula lökar
  • ev. stora vita bönor
  • ev. 10-15 körsbärstomater
  • 1-1.5 l vatten
  • 1 kyckling buljong eller 1-2 msk fond.
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 msk curry
  • 1-2 vitlök
  • sambal oelek efter smak
  • soja sås
  • maizena mjöl
  • ev färska eller torkade kryddor tex. timjan
  • flingsalt
  • peppar
  • ev lite honung eller sweet chili sås
  • 4 port ris

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med buljongen i en gryta och tillsätt de delade morötterna. Sätt på locket och koka i ca 15 min. Medans morötterna kokar skär kycklingen i 1-2 cm tjocka bitar och stek med smör och curry (ca. 1 msk) tills de fått en fin färg i stekpanna (behöver inte vara helt genomstekta)krydda med salt och peppar och ställ sedan undan.
  2. Skär svampen och stek även svampen i smör tills de blivit mjuka. Ställ undan.
  3. Skär löken i stora bitar och paprikan i 1 cm tjocka bitar
  4. Lägg nu i kycklingen, svampen, paprikan, löken, två hela vitlökar samt körsbärstomater ( om man vill) i grytan och ev. häll på vatten om så behövs. Salta och peppra (obs, buljongen är salt så var försiktig med saltet) häll även i lite soja, curry, färsk eller torkad timjan, sambalolek och en skvätt honung eller sweet chili sås. Sätt på locket och låt småputtra i 10-15 min.
  5. Smaka av och krydda mer om så behövs. Häll i matlagningsgrädden maizena mjöl eller vetemjöl blandat med vatten för att få grytan att tjockna. Lägg i bönorna om så önskas.
  6. Servera med basmati ris och en sallad med vinäger och en god olivolja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr