Kyckling i tomat- och olivsky med smulad fetaost

Snabblagad och god gryta med medelhavssmaker. Sug upp den goda såsen med surdegsbröd! Grytan passar också bra att servera till couscous, pasta eller ris.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 burkar körsbärstomater, à 400 g
  • 1 burk tapenade oliver och kapris, Zeta 140 g
  • 100 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • ½ msk vinäger
  • 2 tsk socker
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Tillbehör:
  • Surdegsbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och finhacka löken. Skala vitlöken. Halvera kycklingen och bryn runt om i en het stekpanna i 1 msk olja. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar och lägg bitarna i en ugnssäker form.
  3. Tillsätt löken i pannan och pressa i vitlöken. Fräs ca 2 minuter. Tillsätt tomater, vinäger, socker och 2 krm salt. Fördela tapenaden över kycklingen. Häll över tomatsåsen och tillaga mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills kycklingen är helt genomstekt.
  4. Ta ut formen och smula över fetaosten. Servera med ett gott surdegsbröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept