Kyckling med ingefära

Hemligheten med denna gryta är potatismjölet som man blandar med kycklingen. Ett kinesiskt recept som gör köttet extra saftigt och mört.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g kycklingkött
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 ½ krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm malen ingefära
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 2 dl hönsbuljong
  • 3 dl kokt ris

Gör så här

  1. Skär kycklingen i små bitar. Strimla purjolöken och vitlöken. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kycklingen med potatismjöl, salt, peppar och ingefära. Rör om ordentligt.
  2. Bryn först kycklingen i sesamolja i en teflonpanna. Lägg i purjolöken, vitlöken, och paprikan och låt fräsa någon minut. Tillsätt soja och buljong. Låt grytan koka ihop någon minut. Servera med ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr