Kyckling med koriander

Chili, koriander och kokos ger en utsökt thailändsk smak på denna kycklinggryta. Servera med ris överstrött med rostad kokos.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklinglår med lårfilé, utan skinn, ca 1 kg
  • 1 msk jordnötsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 6 msk kycklingbuljong
  • 25 g strimlad spenat
  • 50 g kinesisk sallad eller endivesallad
  • 1 msk majs- eller vetemjöl
  • 6 msk kokosmjölk
  • 1 msk hackad färsk koriander samt kvistar till garnering
  • Salt

Gör så här

  1. Dela kycklinglåren från lårfilén. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna. Bryn kycklingen runt om i ca 5 minuter. Lägg kycklingen på en tallrik och håll den varm.
  2. Skala vitlöksklyftorna och pressa ner dem i stekpannan. Tillsätt sambal oelek och fräs under omrörning i 30 sekunder. Rör ner buljongen och tillsätt kycklingen. Koka upp, täck över och låt sjuda på låg värme i ca 20 minuter eller tills kycklingens sky är genomskinlig. Vänd kycklingen då och då.
  3. Flytta kycklingen till ett serveringsfat med hjälp av en hålslev. Täck över köttet med aluminiumfolie. Tillsätt spenaten och den kinesiska salladen till stekpannan. Täck över och låt sjuda i ca 3 minuter eller tills bladen mjuknar.
  4. Blanda mjöl och kokosmjölk väl och tillsätt blandningen till stekpannan. Sjud upp under omrörning och låt sjuda ca 2 minuter tills blandningen tjocknar.
  5. Tillsätt hackad koriander och smaka av med salt. Häll såsen över kycklingen och garnera med korianderkvistar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr