Kyckling- och cashewwok

En favorit som håller år efter år utan att man tröttnar!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk sesamolja (att fräsa cashewnötterna i)
  • 2 msk kinesisk soja
  • ½ dl jordnötsolja
  • 2 ½ dl cashewnötter
  • 2 ½ dl broccolibuketter
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 dl bambuskott
  • 1 ½ dl vattenkastanjer
  • 2 tsk majsena
  • 3-4 dl kycklingbuljong
  • Salt
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Var flexibel när du lagar denna rätt! Gul lök kan bytas mot purjolök. Tycker man inte om vattenkastanjer, använd morötter! Gillar man vitlök så använd mer! OBS! Stektiden är cirkatider eftersom det varierar mycket mellan spisar, stekpannor samt storlek på kyckling och grönsaksbitar!
  2. Tärna kycklingen. Lägg i en skål med ingefära, vitlök jordnötsolja och soja. Skär grönsakerna i generösa bitar. Fräs grönsakerna under omrörning ca fem minuter. Stek kycklingbitarna ca 2 min och blanda sedan grönsaker och kyckling i samma panna.
  3. Blanda majsena och kycklingbuljong och tillsätt mängd i pannan efter hur såsig man vill att woken skall bli. Smaka av med salt och peppar och låt puttra medan cashewnötterna rostas i sesamolja i stekpanna. Strö cashewnötterna över woken och servera med jasminris.
  4. Smaklig måltid!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mumsan

Biff med dragonsås

Ur tidningen ”Laga lätt” 392 kcal/portion. Gör gärna dubbel sats av såsen jag tyckte det var snålt med sås.

@mrsc

Helstekt kalkon á la Ingelsta

…som den engelska traditionen påbjuder på ”Christmas Day” så äter vi alltid på kalkon…25 december och bordet dukat med var sin ”Christmas Crackers”…