Kycklingfilé i gräddsås med mandel

Att servera lamm eller kyckling i gräddsås är vanligt i Indien. Här är en variant med kaffegrädde, sötmandel och massor av härliga kryddor. Du kommer inte att bli besviken. 478 kalorier per portion

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 hel kanel
  • 6 hela kryddnejlikor
  • ½ tsk kardemummakärnor
  • 1 msk olja
  • 50 g sötmandel
  • ½ röd chilifrukt
  • ½ tsk koriander
  • ½ tsk ingefära
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 dl vatten
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 ½ dl kaffegrädde
  • ½ hönsbuljongtärning
  • Tillbehör:
  • 2 dl ris
  • 150 g frysta ärtor
  • ½ huvud isbergssallad
  • 1 msk olja
  • 1 tsk pressad citron
  • 1-2 tsk socker
  • Salt

Gör så här

  1. Hacka löken fint. Fräs lök, kanel, kryddnejlikor och kardemumma i olja i en stekpanna. Löken ska bli glansig.
  2. Skålla och hacka sötmandeln grovt. Hacka chilifrukten fint. Tillsätt sötmandel, chilifrukt, koriander, ingefära och spiskummin, häll över allt i en liten gryta.
  3. Vispa ur stekpannan med 1 dl vatten, häll skyn i grytan.
  4. Stek kycklingfiléerna i olja i stekpannan, låt dem få färg, salta och peppra. Lägg över filéerna i grytan och tillsätt kaffegrädde och buljongtärning. Låt kycklingen koka i 10-12 minuter. Späd ev med vatten.
  5. Kontrollera att kycklingen är färdig.
  6. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  7. Lägg i ärterna när det är 5 minuter kvar.
  8. Riv salladen med händerna. Blanda olja, citron, socker och salt till en dressing och häll över salladsbladen.
  9. Servera kycklingen med ris och salladen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…