Kycklingfilé med sås

En favorit från Ica- Kuriren

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 färska eller djupfrysta, tinade kycklingfiléer
  • Ca 2 msk japansk soja
  • 1 msk fransk osötad dijonsenap
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • Ca 1 tsk krossad rosépeppar
  • Franska ärter:
  • 1 finhackad liten gul lök
  • 1 1/2 msk smör eller margarin
  • 250 g (små fina) djupfrysta ärter
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 klyfta strimlad isbergssallat
  • Tillbehör
  • Kokt ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ansa filéerna om det behövs och lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Häll på och pensla filéerna med soja, blandad med senap. Häll grädden runt om.
  4. Låt formen stå i ugnen 30 minuter. Vänd filéerna efter halva tiden. Ta ut den färdiga rätten och strö rosépeppar över.
  5. Koka ris och laga till franska ärter medan kycklingen står i ugnen:
  6. Fräs löken glansig i 1 msk matfett. Tillsätt ärterna, strö över salt och peppar och låt det hela fräsa under lock på rätt svag värme cirka 5 minuter. Blanda i strimlad sallat. Tillsätt 1/2 msk matfett och sjud vidare ett par minuter.

Kommentarer

Hejsan! Tusen tack för en jättegod middag!! Som tur var hade jag alla ingredienser hemma, så jag kunde följa receptet till punkt o pricka....alltid roligt när man prövar något för första gången. Inget som jag vill ändra på till nästa gång! Tusen tack till DEJ o Ica-kuriren !! åsa

Liknande recept