Kycklinggryta med afrikanska kryddor

Krämig kycklinggryta inspirerad av det sydafrikanska Cape Malay-köket. Servera med kokt ris, mango chutney och sallad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kryddnejlika
  • 3 korn svartpeppar
  • 1 krm chiliflakes
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 1/2 msk currypulver
  • 2 msk kinesisk soja
  • 400 gram passerade tomater
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Strimla kycklingen. Hacka löken, pressa vitlöken och lägg med köttet i en skål.
  2. Mortla kryddnejlikan, pepparn och blanda dem med övriga kryddor och soja och häll över köttet. Låt helst köttet ligga i minst en timme.
  3. Häll kött, all marinad och passerade tomater i en gryta. Koka tills köttet är klart och såsen är krämig.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept