Kycklinggryta med bambuskott

God gryta med lite styrka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 200 g bambuskott
  • 200 g champinjoner
  • 100 g vattenkastanjer
  • 1 röd chili
  • 4 msk olja
  • 100 g jordnötter
  • 4 tsk majsstärkelse
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 4 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 hönsbuljongtärning

Gör så här

  1. Skär köttet i små strimlor. Skölj och skär purjolöken, svampen och chilin. Skala morötterna och skär dem i slantar. Hetta upp en wok eller stekpanna och bryn köttet. Ta av och fräs sedan morötter och svamp i någon minut. Häll i bambuskott, purjolök, vattenkastanjer och chili och fräs några minuter. Rör ut mjölet i vattnet. Blanda med soja, salt och peppar och häll i pannan. Tillsätt söndersmulad buljongtärning och koka upp under omrörning. Blanda i kött och nötter och låt alltsammans koka ihop i några minuter. Servera med kokt ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.