Kycklinggryta med kantareller

Lättlagat och gott! Färska kantareller kan givetvis ersättas med burk. Om du inte är allt för rädd för kalorier, så är det jättegott med potatisgratäng till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 kycklingfileèr
  • 2 schalottenlökar
  • 1 påse kantarellsås, pulver
  • 200 g crème fraiche
  • 3 msk mjukost med kantarellsmak
  • 1/2 liter färska kantareller
  • 1 tsk kycklingfond
  • 1/2 msk kinesisk soja
  • 1 knippa persilja
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skär fileèrna i bitar, ca fyra bitar/filè. Skala och hacka löken. Bryn kycklingen och fräs löken lite lätt.
  2. Gör kantarellsåsen efter anvisningen på förpackningen, tillsätt crème fraiche och mjukost. Häll såsblandningen över kyckling och lök.
  3. Rensa kantarellerna, fräs dem i smör.
  4. Blanda ner kantarellerna i grytan. Krydda med kycklingfond, soja, salt och peppar.
  5. Låt grytan puttra på svag värme tills allt är genomvarmt och kycklingköttet färdigt.
  6. Strö klippt persilja över innan serveringen.

Kommentarer

riktigt riktigt gott!!!!!!!!
Underbart god!!
Detta var verkligen gott-Smakade restaurangmat
Vad brukar du servera till detta? potatis? Ris?
God och lättlagad. Hade färska kantareller och kycklinglår. Använder inga färdiga såser så den uteslöt jag men följde fö receptet.

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.