Kycklinggryta med paprika

Enkel och god vardagsmat

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 1 vitklöksklyfta
  • 1 tsk smör
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 röd paprika
  • 100 g champinjoner
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dela kycklingen i mindre bitar. Klyfta löken och pressa vitlöken. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt paprikapulver och kyckling, bryn lätt. Strimla paprika och kvarta champinjonerna. Lägg detta i grytan, häll på vatten och buljong. Låt det sjuda ca 10min. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris.

Kommentarer

Mycket gott! Kommer att göras fler gånger! Tack!
Bland de bättre recepten jag lagat som inte är indiskt eller asiatiskt! Tyvärr glömde jag knäppa kort när grytan var klar att serveras detta är efter 2personer +min matdosa var tagen utav :) jag hade 7% matlagningsgrädde men jag tycker det funkade perfekt blir cirka 10gram fett och man äter lite det totala spadet så det är en mager rätt rekomenderas varmt mvh André

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr