Kycklingklubbor med curry och äpple

En kycklingrätt med potatis som sköter sig själv i ugnen. Serveras med en härlig curry- och äppelblandning. Snabbt, billigt och gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 900 g kycklingklubbor
  • 2 tsk soja
  • 1 kg potatis, gärna bakpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Curry- och äppelblandning:
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 äpple
  • ½ gul lök
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk olja
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg kycklingklubborna i en långpanna och pensla dem med soja. Skär potatisen i stora klyftor eller halvor och fördela dem runt om kycklingen på plåten. Ringla olivolja över både kycklingen och potatisen. Salta och peppra.
  3. Sätt in i ugnen i ca 40 minuter.
  4. Tärna äpplet och hacka den gula löken. Bryn äpple, lök och curry i olja tills löken mjuknat, ca 5 minuter. Salta och peppra.
  5. Rör ihop äppelblandningen med yoghurten.
  6. Servera kyckling och potatisklyftor med yoghurten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept