Kycklinglever med svamp

Stek gärna svamp, lök och vitlök för sig och blanda med den stekta kycklinglevern strax före servering. Detta bara för att det blir mycket snyggare på tallriken.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 tsk smör
  • 100 g svamp, t ex shiitake, kantareller eller champinjoner
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 250 g kycklinglever
  • 1 tsk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk dijonsenap
  • ½ dl laga lätt (5 % fetthalt)
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • 1 msk kapris
  • Tillbehör:
  • 300 g kokt ris

Gör så här

  1. Hetta upp smör i en stekpanna och stek svamp, lök och vitlök på medelgod värme ca 3 min tills svampen fått fin färg. Krydda med salt och ställ åt sidan.
  2. Skär kycklinglevern i bitar och stek den i smör på medelgod värme ca 3 min tills den nästan är genomstekt. Krydda med salt, peppar och senap och rör ner laga lätt. Småputtra ca 1 min.
  3. Blanda ner persilja och kapris strax före servering. servera med den stekta svampblandningen och kokt ris.

Kommentarer

Jättegott. Vet inte vad "laga lätt" är, använde grädde.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…