Kycklingsoppa med citronyoghurt

En annorlunda soppa som får en extra kick av citronyoghurten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 4 morötter
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk olivolja
  • 1½ liter hönsbuljong
  • 300 g tillagat kycklingkött från tex grillad kyckling i strimlor
  • 200 g frysta gröna ärter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Citronyoghurt:
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 pressad citron
  • Servering:
  • Färskt lantbröd

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala morötterna och tärna dem. Fräs lök, morötter och timjan i oljan i en stor kastrull ca 15 minuter. Tillsätt buljongen och låt koka 10 minuter.
  2. Lägg ner kycklingen och låt sjuda ca 5 minuter. Ta upp hälften av soppan, se till att du får med både kyckling och morot.
  3. Mixa det till en slät puré. Tillsätt den mixade delen i grytan, blanda och lägg i ärterna. Smaka av med salt och peppar.
  4. Smaka av yoghurten med pressad vitlök, citronsaft, salt och peppar.
  5. Fördela soppan i tallrikar och lägg en klick citronyoghurt i. Servera med ett gott färskt lantbröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept