Kycklingsoppa med mild curry-yoghurt

En god kycklingsoppa med en orientalisk smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 bit rotselleri, liten
  • 1 gulbeta
  • 1 gul lök
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar, malen
  • ½ l vatten, lättsaltat
  • 4 kycklinglårfiléer
  • 10 cm purjolök
  • ½ dl persilja, hackad
  • Curry-yoghurt:
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk curry
  • ½ tsk honung, flytande
  • 1 nypa salt

Gör så här

  1. Hetta upp grönsaksbuljongen. Skala och tärna alla rotfrukter. Skala och hacka löken och lägg rotfrukter och lök i buljongen och låt puttra en stund. Salta och peppra.
  2. Koka upp det lättsaltade vattnet och lägg i kycklinglårfiléerna. Låt sjuda i ca 10 minuter. Sila av kycklingbuljongen och häll ner den i soppan. Skär kycklingen i små bitar och lägg ner i soppan.
  3. Strimla purjolöken och lägg ner i soppan. Koka upp igen och strö över hackad persilja.
  4. Rör ihop alla ingredienser till curryyoghurten. Toppa soppan med en klick curry-yoghurt.

Kommentarer

Mina barn tycker jätte mycket om den här soppan. Tack :)

Liknande recept