Kycklingsoppa med smak av kokos och lime

Kycklingsoppa med smak av kokos och lime

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer , ca 150 g
  • 8 champinjoner
  • 1 squash
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 ½ dl vatten
  • 3 msk Touch of taste THAI kycklingfond
  • 1 ½ tsk ingefära
  • ½ tsk salt
  • 1 burk kokosmjölk , 400 g
  • ½ lime
  • Olja till stekning

Gör så här

  1. Strimla kycklingfiléerna, skär champinjonerna i bitar, finhacka chilin och riv ingefäran. Fräs allt i oljan. Skala squashen, skär i små tärningar och lägg i kastrull.
  2. Tillsätt vatten, ingefära, salt och fond. Låt koka under lock ca 10 min. Mixa med handmixer till slät konsistens. Slå på kokosmjölk och pressa i lime.
  3. Tillsätt kyckling- och champinjonfräset. Låt soppan koka upp. Smaka ev. av med mer salt och fond. Servera med fint klippt koriander på toppen.

Kommentarer

Kanske något för läsklubben. Köp till det indiska brödet naan som du köper färdigt, finns bland de asiatiska prylarna i affären. Värm lite i ugnen och servera med lite smör...

Liknande recept