Läcker Räkpaj

Mättande räkpaj med curry, ägg och ost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin
  • 1 1/2 dl riven lagrad ost
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 6 hårdkokta ägg
  • 1 kg räkor med skal
  • 1 msk curry
  • 1 msk smör
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 knippe persilja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Hacka samman mjöl, kallt margarin och ost till en smulig massa. Använd gärna en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta samman till en deg. Låt degen vila kallt i 30 min.
  2. Klä sedan en pajform, gärna med löstagbar kant, med degen. Tryck en remsa aluminiumfolie mot degens innerkant. Pricka degbottnen med en gaffel och förgrädda i 200 grader på nedersta falsen i 10 min.
  3. Skala och hacka äggen. Skala räkorna och ställ dem kallt. Fräs curryn i smöret någon minut. Blanda ner ägghacket och späd med grädden under omrörning. Låt puttra några minuter under omrörning tills det börjar tjockna.
  4. Hacka persiljan och rör ner den och smaka av med salt och peppar. Blanda sist ner räkorna.
  5. Häll smeten i pajskalet. Strö på osten och grädda i 200 grader 15-20 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@agbrant

Ost- och räkpaj

Denna paj är god att äta både nygräddad, kall och uppvärmd. Den kan göras ett par dagar i förväg och kylskåpsförvaras men helst inte…