Läckert stekt ris

Vem gillar inte fried rice?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl jordnötsolja el. rapsolja
  • 4 stora ekoägg, lättvispade
  • 1 ½ msk ingefära, finhackad
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök, skuren i grova bitar
  • 1 1/4 tsk bacon, klippt i grova bitar
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk torr sherry
  • 12 dl kokt ris, ej klibbigt
  • 6 st stjärnaniskapslar, hela
  • 1 msk ostronsås , (flaska)
  • 2 ½ dl salladslök, finskuren
  • 3 tsk kycklingfond, (flaska)
  • 1/4 tsk sesamolja
  • 2 salladslök, finskurna på diagonalen
  • ½ dl ljus äkta soja
  • ½ stor röd chili, finskuren på diagonalen

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stor wokpanna tills ytan börjar skimra. Häll äggen i wokpannan och fritera i ca 1 min. Rör försiktigt i dem och rotera pannan så att de stelnar jämnt. Lyft äggkakan ur pannan med en hålslev när de nästan är färdiga. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Torka ur wokpannan med hushållspapper, häll i en extra matsked olja. Woka löken i 2 min. tills den är ljusbrun. Lägg i bacon, woka i 1 min. Rör i socker och sherry, woka i 30 sek.
  3. Tillsätt riset, äggkakan, ostronsåsen, salladslöken, kycklingfonden och sesamoljan. Woka i 3 min. tills riset är varmt. Dela äggkakan i mindre bitar på samma gång.
  4. Lägg upp i portionsskålar och garnera med snedskurna salladslökar. Lägg chilin i en liten skål, häll över sojan och servera detta som sås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr