Lätt minestrone med purjolök och fänkål

Minestronesoppa kan innehålla lite vad som helst. Det beror på vad man känner för och vad man har tillgång till. Vegetariskt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g fast potatis
  • 1 purjolök
  • 1 zucchini
  • 125 g morötter
  • ½ fänkål
  • 200 g tomater
  • 1 lök
  • 1 msk olivolja
  • ½ liter grönsaksbuljong
  • Några stjälkar basilika
  • Några kvistar bladpersilja
  • 30 g parmesanost i bit
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär i tärningar. Ansa purjolöken och zucchinin, skölj och skär i mindre bitar. Skölj morötterna och skär i tärningar. Ansa fänkålen, skölj och skär i mindre bitar. Rista ett kryss i tomaterna, skålla dem och skala dem, skär i halvor och kärna ur. skär fruktköttet i bitar.
  2. Skala löken och skär i små tärningar. hetta upp olja i en kastrull, fräs löken glansig. Tillsätt purjolök, zucchini, morötter och fänkål. Häll över buljongen. Tillsätt potatis och tomater och låt småkoka under lock på medelvärme i 20 minuter.
  3. Skölj basilika och persilja, skaka av vattnet, nyp av bladen från stjälkarna. Hacka persiljan grovt, skär basilikabladen i tunna strimlor. Strimla parmesanosten med en osthyvel.
  4. Salta och peppra soppan och rör ner kryddörterna, strö över parmesan och dekorera med basilikablad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept