Lamm i ugn

Lerfat önskvärt En typisk rätt från Spanien

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kg lamm med ben
  • 2 gula lökar
  • 2 tomater
  • 4-6 potatisar
  • 4-6 vitlöksklyftor
  • Mald rosmarin
  • Persilja
  • 3 dl olivolja
  • ½-1 liter vitt vin

Gör så här

  1. Tag styckade lammdelar, ben alt axlar, behöver inte vara de finaste delarna på lammet, och lägg i lergrytan.
  2. Dela lök och tomater i klyftor och lägg mellan köttdelarna. Halvera potatisarna (behåll skalet på)
  3. Häll över olja, ca 3 dl, får gärna vara mera, så att olja finns på alla köttiga delar. Strö över rikligt med mald rosmarin.
  4. Krossa vitlök med persilja i en mortel och lite olja till en smet och lägg över köttdelarna. Slå på vinet och täck med alufolie.
  5. Sätt in i ugnen på 175 grader i 1 timme. Ta ut och häll på ev. mer vin och ta bort folien och ställ i ugnen ytterligare c; 45 minuter.
  6. Ät och drick ett gott vin till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept