Lammfärsbiff med ljummen ärtsallad

Senapen som är smaksatt med röd paprika och vitlök passar mycket bra till lamm.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g små potatisar
  • 1 + 1 msk olivolja
  • 1 + ½ + 1 tsk + 2 krm salt
  • 3 morötter, 300 g
  • 1 stjälk selleri
  • 300 g frysta gröna ärter
  • 500 g lammfärs
  • 2 dl mini fraiche
  • 3 msk provensalsk dijonsenap
  • 1 + 1 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk salt. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  2. Skala och skär morötterna i bitar lite på snedden. Ansa och skär sellerin i bitar. Fräs morötter och selleri i 1 msk olja ca 5 minuter. Blanda i ärterna och krydda med ½ tsk salt.
  3. Blanda lammfärsen med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till 4 biffar. Grilla biffarna ca 5 minuter per sida.
  4. Blanda mini fraichen med senap och smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda potatisen med grönsaksfräset och servera med lammfärsbiff och sås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept