Lammfärsbiffar med hasselbackspotatis och gräddsås

Svensk husmanskost möter traditionellt grekisk, fast utan fetaosten. Eller? Ok, jag har ingen aning. Gott är det i alla fall!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Lammfärsbiffar:
  • 400 g lammfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk mjölk
  • ½ röd chili
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 ägg
  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk salt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 msk smör till stekning
  • Hassebackspotatis:
  • 8-10 potatisar
  • 2 msk matolja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
  • Gräddsås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.33 msk soja
  • Sky från stekning av biffarna
  • 1 msk kalvfond
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Lammfärsbiffar:
  2. Blanda smör och ströbröd i en bunke, låt svälla 10 min. Hacka under tiden chili och lök fint och stek i smör till fin färg. Rör ihop (ja, det är lättast att blanda med händerna) alla ingredienser och forma till 8 biffar. Stek i smör på hög/medelvärme ca 3 min på varje sida. Spara skyn till såsen!
  3. Hassebackspotatis:
  4. Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Skala potatisen och snitta den "à la Hasselback". Pensla dem med olja och sätt in i ugnen 35-45 min. Efter halva tiden, klicka lite smör på varje potatis och salta.
  5. Gräddsås:
  6. Rör ihop alla ingredienser i en kastrull och koka ner till önskad konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Servera gärna med:
  8. Grönsallad
  9. Olivolja
  10. Balsamvinäger

Kommentarer

Mordgott!
Mycket goda biffar. Dett blir en klar fema.
Jættegott!! Lagade en sallad med tomat, basilika, citron, olivolja,salt,pepper som tilbehør mums!!
O vilken god middag det blev, supergott! Rekommenderas.

Liknande recept