Lammfärsjärpar

Järpar gjorda på fetaost och lammfärs som blir så goda att de nästan smälter i munnen. Servera med ris och tomatsås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 100 g fetaost
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda lammfärs, ost, ägg, salt, svartpeppar och vitlök.
  3. Forma till järpar. Bryn dem på spisen. Efterstek i ugn 15-20 minuter tillsammans med tomatsåsen.
  4. Servera med ris och sallad

Kommentarer

Jättegoda järpar!! Jag hade dubbelt så mycket vitlök, vitlöksälskare som jag är. Serverade dem med en tomatsås med oliver i, klockrent!
mm, vilka goda järpar. Detta var ett bra sätt att använda lammfärsen. Tomatsåsen gjorde jag enkelt med en tetra krossade tomater som jag värmde kryddade (salt behövdes) och körde med mixerstaven.
Håller helt med den föregående! :) Jättegoda o smakrika! O tomatsås(passerade tomater värmd i stekpannan med lite örtkrydda o rosmarin, malen svartpeppar) till passade suveränt! Fin fint!
Oh, så goda! Har gjort dem flera gånger! Men nu är lammfärsen slut :-(

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…