Lammfärslasagne med aubergine

Gör din lasagne lite annorlunda! Lammfärsens smak gör sig mycket bra i den här lasagnen tillsammans med pinjenötter och dill.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 aubergine
  • Olivolja till stekning
  • Salt
  • 500 g lammfärs
  • Smör till stekning
  • Svartpeppar
  • 1 dl pinjenötter
  • 0.75 dl finhackad dill
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 400 g tomatsås på burk
  • Ostsås:
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • Gratinering:
  • 1 dl riven ost
  • Garnering:
  • Pinjenötter
  • Hackad dill
  • Servering:
  • Blandad grönsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka lök och skär aurbergine i skivor, stek i rikligt med olivolja. Det är viktigt att auberginen är mjuk och genomstekt. Salta. Stek lammfärsen i smör, salta och peppra. Blanda allt i en bunke och rör ner pinjenötter och dill.
  3. Smält smöret i en kastrull till ostsåsen. Vispa ner mjölet. Häll i mjölken, lite i taget, samtidigt som du rör. Låt såsen koka ca 5 minuter under omrörning. Rör ner 2 dl riven ost och smaka av med salt och peppar.
  4. Varva ostsås, lammfärsröra, lasagneplattor och tomatsås i en smord ugnsform. Börja och sluta med ostsås. Strö riven ost över. Grädda ca 25 minuter i nedre delen av ugnen.
  5. Garnera med pinjenötter och hackad dill. Servera lasagnen med en sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…