Lammgryta från Korsika

Servera med kokt ris eller potatis, sallad och rödvin.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg lammbog eller lammstek
  • 15-20 små lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 37 cl rödvin
  • 1 burk champinjoner
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk paprikapulver
  • 15 svarta oliver
  • 1½ salt
  • 1 krm peppar
  • Margarin eller olja
  • I msk vetemjöl

Gör så här

  1. Skär köttet i 2 cm stora bitar. Skala löken. Skala vitlöken. Hacka den grovt.
  2. Sätt en stekpanna på stark värme. Låt en klick margarin bryna och lägg därefter i hälften av köttet. Lägg över köttet i en gryta och bryn resten. Lägg över i grytan.
  3. Sätt tillbaka stekpannan på spisen. Lägg i en klick margarin och låt löken fräsa lätt. Lägg över i grytan.
  4. Slå spadet av svampen och fräs den i stekpannan. Lägg svampen i grytan.
  5. Pudra över vetemjöl och blanda om ordentligt i grytan. Tillsätt paprikapulvret, timjan, vitlöken, salt och peppar. Slå på vinet och så mycket vatten att det knappt täcker köttet.
  6. Låt koka upp, lägg på lock och låt sjuda i en timma.
  7. Skär ner oliverna och låt dem koka med i grytan de sista 10 minuterna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…