Lammlever stuvning med bacon

Billig maträtt i lammslaktstider. Storkok!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 hel lammlever
  • 1-2 stora gula lökar
  • 25 g margarin
  • 1½ tsk salt
  • 1-2 dl vetemjöl
  • vitpeppar efter smak
  • 1 pkt bacon
  • 2 dl gröna ärtor
  • 3 dl matlagningsgrädde

Gör så här

  1. Rensa levern och tärna den. Värm en stekgryta och fräs först löken i matfett. Ta upp löken. Blanda i en plast/papperspåsevetemjöl, salt och vitpeppar som man panerar (skakar) leverbitarna i, inte för många åt gången då går det bra. Värm stekgrytan på nytt och stek nu alla panerade leverbitar gyllenbruna i matfett/olja. Klipp i baconet och fräs det. Lägg i den stekta löken och ärtorna samt baconet.Tillsätt mera mjöl i grytan ochmera matfett om du önskar och späd med vatten, gräddmjölk, matlagningsgräddetills det blir lagom tjock sås, låt puttra i ett par minuter. Smaka av med salt och vitpeppar Servera nykokt potatis och lingonsylt till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…