Lammstek

Den går givetvis att äta varm också. För att få den bra måste du slå in den i ugnsfolie och värma i 100 graders ugn till rätt kärntemperatur. Tag ut och låt vila minst 30 minuter innan du skär upp. Men som sagt den här lammsteken blir bäst att äta kall.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,5-2 kg lammstek med ben
  • 3 liter vatten
  • 2,5 dl grovt salt
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk krossad svartpeppar
  • 5 färska rosmarinkvistar
  • 3 klyftor vitlök, lätt krossade
  • 4 msk japansk soja

Gör så här

  1. Putsa och lägg lammsteken på stekgaller, ovanpå en långpanna. Sätt in i 90 grader varm ugn.
  2. Stek tills steken nått 54-62 grader i den tjockaste delen in mot benet (3-5 timmar). Den lägre temperaturen ger en blodig lammstek och den högre välstekt.
  3. Lag
  4. Koka salt, socker, peppar och vatten tills saltet löst sig. Kyl ned lagen och lägg sedan i vitlök, soja och rosmarin.
  5. Lägg steken i lämpligt kärl och slå över den kylda lagen. (Lagen ska täcka hela steken) Sätt i kyl 5-6 timmar. Ta upp köttet. Skiva lammsteken och ät kall med potatisgratäng och grönsallad.
  6. Denna lammstek brukar vi servera som påsklamm eftersom den går lätt att förbereda ett par dagar innan du serverar den.
  7. Tillagningstid Lammstek 12 timmar

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…