Langos

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 100 g kokt potatis
  • 8 dl mjöl
  • 1 tsk salt
  • olja till fritering
  • 4 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl solrosolja
  • 3 dl gräddfil
  • 1 st rödlök
  • 100 g stenbitsrom

Gör så här

  1. Rör utjästen i vattnet. Riv potatisen fint och blanda mjöl och salt med potatisrivet. Vänd ner potatisdegen i vattnet och blanda till en jämn smet, låt jäsa i 40 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord, dela den i 20 delar, kavla ut och jäs i ytterligare 10 minuter. Hetta oljan till 180 grader, fritera bröden 2 x 2 minuter på var sida. Låt dem svalna på galler. Rör samman solrosolja och vitlök och pensla langosarna. "Fyll" langosarna med gräddfil, lök och stenbitsrommen.

Kommentarer

Jag älskar langos, tyvärr är det väldigt sällan man får möjlighet att köpa dessa härliga "friterade smörgåsar". Testade detta recept och det blev kanongott, blir garanterat fler tillfällen och detta recept sparar jag.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…