Lantpaté

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläsk- eller blandfärs
  • 2 schalottenlökar
  • 200 g champinjoner
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • 2 msk ströbröd
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 tsk timjan
  • 1/2 tsk dragon
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 tsk vitlökssalt eller vanligt salt
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 ägg
  • ev 2 msk portvin eller konjak

Gör så här

  1. Lägg ströbrödet i grädden att svälla i ca 10 minuter. Finhacka lök och svamp. Fräs lök och svamp i matfett tills löken är mjuk utan att ha fått färg. Blanda alla ingredienserna väl och arbeta färsen smidig.Bred ut färsen i en välsmord form, ca 1 1/2 l. Lägg gärna ett smort bakpapper i botten på formen. Täck formen med folie. Grädda nederst i ugnen i ca 60 minuter. Låt patén svalna något innan den stjälps upp och får kallna. Servera med små gurkor, gelé och sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept