Lax fylld med färskost och pepparrot

En himla god maträtt som lagas i långpanna tillsammans med potatis och grönsaker och som serveras med en salsa verde.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 laxfiléer, 600 g
  • Salt
  • Fyllning:
  • 150 g färskost
  • 2 msk riven pepparrot
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1½-2 kg potatis, skurna i mindre bitar
  • 1 röd paprika, grovhackad
  • 1 rödlök, grovhackad
  • 250 g körsbärstomater, delade i kvartar
  • 1 blomkålshuvud, delade i buketter
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Till servering:
  • 1 klyftad citron
  • Hackad persilja

Gör så här

  1. Lägg potatisen och alla grönsakerna, utom tomaterna, i en långpanna. Ringla över olivolja och strö över salt, rör gärna runt. Sätt in i 200 grader i 10 minuter.
  2. Blanda färskost, pepparrot, salt och svartpeppar i en bunke. Skär en ficka på ovansidan av varje laxfilé. Fyll fickan med pepparrotsfärskosten.
  3. Ta ut grönsakerna, tillsätt tomaterna och lägg samtidigt laxbitarna bredvid i långpannan. Låt stå i ytterligare 12 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och laxen är färdig.
  4. Servera med citronklyftor och toppa ev grönsakerna med hackad persilja. Ringla gärna en salsa verde över grönsakerna vid servering.

Kommentarer

En jättegod middag där alla smakerna passar så bra tillsammans.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…