Lax med cashewnöttäcke och limesås

Enkel och god laxrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 st laxfilé, portionsbitar, skinnfria
  • Salt till fisken, efter behag
  • 1 dl hackade cashewnötter
  • 2 msk flytande margarin
  • 4 msk sweet chilisås
  • Rivet skal av 1lime
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Limesås:
  • 1½ dl crème fraiche, gärna lätt
  • 1 st limesaft (från frukten ovan)
  • 2 msk torrt vitt vin
  • Tillbehör:
  • Salladsblad och extra limeklyftor
  • 800 g kokt potatis
  • 200 g kokta sockerärtor

Gör så här

  1. Ugn 225º.
  2. Lägg portionsbitarna ganska trångt i en ugnssäker form, gärna med bakplåtspapper i botten, salta fisken.
  3. Blanda nötter, margarin, chilisås, limeskal och vitlök. Bred blandningen över laxen. Baka den i mitten av ugnen tills täcket blivit lite ljusbrunt och laxen precis är genomstekt, ca 10-15 minuter.
  4. Blanda såsen. Servera den till laxen med potatis, grönsaker och limeklyftor.

Kommentarer

Alla mina favoritingredienser är med! Mums!!!
Suveränt! Upskattat av alla. Vi gjorde det på en hel filé. Lägg till saltet som saknas i receptet.

Liknande recept