Lax med couscouspaella

Snabblagad fiskrätt med härlig couscouspaella och smakrik tomatsås. Pärlcouscous brukar också kallas libanesisk couscous. Du kan även göra rätten med vanli couscous.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé, á 150g
  • 1 msk smör
  • 1 citron
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Couscouspaella:
  • 2½ dl pärlcouscous
  • ½ påse saffran, á ½g
  • 150 g gröna ärter
  • 2 paprikor
  • 250 g räkor med skal
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 400 g hela tomater på burk
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk basilika

Gör så här

  1. Skala och hacka löken till tomatsåsen. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt tomaterna och krossa dem med en sked. Pressa över vitlök och låt såsen koka några minuter.
  2. Smaka av med salt, peppar och basilika.
  3. Koka couscousen med saffran i vatten enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner ärter och paprika skuren i små tärningar i couscousen. Skala räkorna och blanda ner dem.
  4. Stek laxbitarna i smör i en stekpanna några minuter per sida. Salta, peppra och pressa över citron.
  5. Servera fisken med couscouspaellan och tomatsåsen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…