Lax med kanel och mandel

Laga hela middagen i ugnen på en och samma gång, och känn doften av apelsin och kanel sprida sig i huset!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g skinn och benfri laxfilé
  • 1 purjolök
  • 2 fänkål
  • 3 msk Arla smör- & rapsolja vitlök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl flagad mandel
  • Apelsindressing:
  • 2 dl Arla Köket matyoghurt
  • Rivet skal av 1/2 apelsin
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 krm salt
  • Till servering:
  • Klyftpotatis till 4 portioner
  • Valfria grönsaker
  • Apelsinbitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär purjolök och fänkål i skivor. Lägg dem och laxen i en långpanna. Häll över smör-& rapsolja, salta och peppra. Strö kanel och mandel över laxen. Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
  3. Blanda ihop dressingen.
  4. Servera laxen med klyftpotatis, grönsaker
  5. apelsinbitar och dressingen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…