Lax med pankotäcke, broccoli och ingefärssmör

Ljuvlig laxrätt med crunch och asiatisk kryddning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g laxfilé i bit (skinnfri)
  • 1 msk vita sesamfrön
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • ½ dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • 500 g broccoli
  • Rapsolja
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Ingefärssmör:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • Servering:
  • Kokt ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda sesamfrön, panko och 3 msk olja i en skål. Lägg laxen i en smord ugnssäker form. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar. Fördela sesamtoppingen över laxen.
  3. Skär broccolin i buketter. Skala eventuellt stammen om den är grov och skär i mindre bitar. Blanda med 1 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Fördela broccolin i formen runt laxen. Ställ in i mitten av ugnen i ca 15 minuter, tills fisken är klar och broccolin börjar bli mjuk och få lite färg.
  5. Ingefärssmör:
  6. Blanda smör, ingefära, limeskal, vitlök och 1 krm salt.
  7. Ta ut laxen och klicka smöret över broccolin. Servera gärna med kokt ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…