Lax med soya och ingefära

Ytterligare en av mina favoriter hämtade från menyn på våran favorit Kinakrog i Eskilstuna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ laxsida alt . 4 laxkotletter
  • 2 msk farinsocker
  • ½ dl vatten
  • Marinad:
  • 1 dl Kinesisk soya
  • 1 bit riven ingefära (stor som en tumme ungefär)
  • 1 Kinesisk vitlök
  • 1 liten purjolök eller salladslök
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med marinaden. Strimla eller riv ingefäran, purjolök och vitlök. Rör ihop alla ingredienser till marinaden och låt laxen marineras i ca 2 tim i kylskåpet. Vänd ett par gånger under tiden.
  2. Tag upp laxen ur marinaden och torka av den med hushållspapper. Spar marinaden.
  3. Stek laxkotletterna ca 3 min per sida (om du väljer en hel laxsida så låt den stå i ugnen i ca 15-20 min 225 grader).
  4. Blanda marinad, farinsocker och vatten i en kastrull och koka ihop till en sås.
  5. Lägg laxen på ett serveringsfat och häll över såsen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…