Lax med varm myntatzatziki

Lax hör julen till, men jag tycker man kan äta den året runt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • Tzatziki:
  • 1 gurka
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 1 schalottenlök
  • olivolja
  • 2 dl matyoghurt
  • salt
  • peppar
  • 4 kvist(ar) mynta

Gör så här

  1. Skala och dela gurkan på längden. Gröp ur kärnorna med en sked. Skär gurkan i centimetertjocka skivor. Fräs hackad vitlök och schalottenlök i olja i en panna eller kastrull. Tillsätt gurkan och därefter yoghurten. Salta och peppra. Blanda ner plockad mynta.
  2. Skär laxen i fyra bitar. Stek dem på båda sidor i en stekpanna och salta. Servera Tzatzikin i en djup tallrik med laxen på toppen. Garnera med några myntablad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…