Lax- och spenatlåda.

Gravlax sätter smak på potatislådan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 9-10 fasta potatisar
  • 2 förp (à 150 g) gravad regnbågslax i skivor
  • 1 dl hackad dill
  • 3 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 påse (150 g) hackad djupfryst spenat
  • Salt
  • Grovmalen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala potatisarna och skär dem i tunna skivor.
  2. Varva en tredjedel av potatisen och hälften av fisken i en smord ungsform; strö dill över.
  3. Upprepa en gång.
  4. Vispa äggen lätt, vispa i grädde, mjölk, tinad och avrunnen spenat och kryddor.
  5. Ringla blandningen i formen,fördela resten av potatisen över det hela.
  6. Toppa med dill.
  7. Tillred i ugn på mittfalsen, ca 45 minuter i 200 grader.

Kommentarer

Mumsigt!!! Men lådan behövde vara längre i ugnen för att potatisen skulle bli mjuk...

Liknande recept