Lax Provence

Bjud denna rätt tillsammans med kokt potatis eller pasta och ett gott vin till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Grönsaksröra:
  • 3 paprikor
  • 1 squash
  • 1 purjolök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • Pesto:
  • 1 dl rucola
  • 1 dl basilikablad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk riven permesanost
  • 25 g pinjenötter
  • 1 dl olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Pressad citrosaft

Gör så här

  1. Kärna ur paprikorna och skär dem och squashen i centimeter stora bitar. Ansa och skär purjolöken i tjocka slantar. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Lägg alla grönsakerna i en eldfast form. Ringla över oljan. Strö över salt, rosmarin och timjan. Tilsätt vattnet och rör om.
  3. Stek mitt i ugnen 225 º ca 12-15 minuter.
  4. Ta ut formen och lägg laxfiléerna ovanpå. Salta och peppra. Ställ tillbaka formen och stek laxen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Grov hacka rucolan och lägg den i en mixer eller matberedare tillsammans med basilikablad, krossad vitlök, permesan och pinjenötter.
  6. Finfördela allt. Tillsätt oljan, lite i taget under fortsatt kraftig omrörning. Smaka av med salt och pressad citronsaft.
  7. Toppa laxfiléerna med peston och bjud resten till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept