Lax Purida med sötsur sås

Snygg, snabb, nyttig och god middag :)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 3 msk solrosolja
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 tomater
  • 1 röd chili
  • Sås:
  • 1 klyfta finhackad vitlök
  • 1½ msk ostronsås
  • 2 msk brunt socker
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 dl jasminris
  • 1 vårlök

Gör så här

  1. Koka riset efter anvisning på paketet. Krydda lax med salt och peppar. Stek laxen i mycket varm solrosolja tills den är brun på båda sidor. Den ska fortfarande vara lite rosa i mitten. Ta laxen ur stekpannan.
  2. Skär lök, paprika och tomat i tärningar. Finhacka chili.
  3. Blanda alla ingredienser i såsen. Sätt wok på hög värme. Häll såsen i woken och rör noga. Tillsätt lök, paprika och chili och stek vidare tills dom blir lite mjuka. Ha tomater i mot slutet. Såsen kan smakas till med extra peppar eller chili.
  4. Servera laxen med sås och ris. Finhacka vårlök och strö över det hela.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept