Lax & räkbakelse

Denna förrätt är så otroligt god, räkor och lax kan aldrig bli fel.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 18 skivor formfranska
  • 350 g med räkor i lag
  • 4 hårdkokta ägg
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl vispad grädde
  • 1 mellanstor rödlök
  • ca 2 msk ketchup
  • 6 skivor lax
  • Gurka
  • Citronskivor
  • Salladsblad
  • Citron och dill efter egen smak
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Chilipulver
  • Paprika

Gör så här

  1. OBS! 350 g räkor i lag är 1,5 burk med räkor.
  2. Tag ut rundlar med ett glas.
  3. Rör ihop creme fraiche, majonnäs och vispad grädde.
  4. Hacka löken smått och lägg ner i smeten.
  5. Tillsätt ketchup, kryddor, citron och dill.
  6. Krama saften ur räkorna och hacka dem lite grann.
  7. Hacka de hårdkokta äggen.
  8. Lägg ner räkor och ägg och rör om så att allt blandas.
  9. Smaka av och tillsätt ev. mer av någon ingrediens.
  10. Lägg röran mellan bröden och även ovanpå.
  11. Sätt rökt lax runt bakelsen.
  12. Toppa med salladsblad, räkor, dill, gurka och en citronskiva.

Kommentarer

Gott! Blev dock ganska rinnigt, så tror att jag utseluter grädden nästa gång.
Hej Amox Jag använder rökt lax men det går säkert lika bra med gravad lax. Ha en bra dag Mvh bikbok
Ser mkt gott ut.. vad är det för lax du använder???
Hej monci Så roligt att min Lax & Räkbakelse blev så omtyckt. Kan bara hålla med om att den är otroligt god :) Mvh bikbok
Tack för ett fint recept. Har gjort den flera gånger, alltid lika omtyckt

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…